fbpx

Bouwen aan vertrouwen

door | feb 3, 2020 | Vertrouwen | 1 reactie

Vertrouw op je lichaam

Hoeveel vertrouwen heb je in je lichaam? Welke ervaringen in het verleden hebben aan je vertrouwen geknaagd? En hoeveel vertrouwen heb je in de toekomst?

Al je ervaringen in je leven, je opvoeding en je ziekte geven invulling aan hoeveel vertrouwen je hebt. Hoeveel liedjes en teksten heb je al gehoord die invulling geven aan dat vertrouwen? Of aan de keerzijde ervan, namelijk de angst?

Om te werken aan je vertrouwen heb je moed en lef nodig. Bepaalde patronen ga je loslaten, bepaalde gedachten mogen er zijn en je gaat invloed uitoefenen daar waar je dat ook kan en wilt. Door meer vertrouwen te ontwikkelen krijg je ook meer kracht en energie.

Verschillende manieren

Het bouwen aan vertrouwen kan op vele manieren. Het is vooral gericht op werkvormen over jezelf. Vertrouwen in je toekomst lijkt makkelijker te realiseren dan vertrouwen in je lijf. Je lijf gaat door, je voelt niet of laat als cellen veranderen. Dat maakt het zo moeilijk. Hiervoor kun je hulp inschakelen als je dat nodig mocht hebben. Het is heel lastig om met de tips hieronder wel vertrouwen in je eigen lichaam te krijgen. Wel kan je bijdragen aan je eigen gezondheid door je leefstijl aan te passen. Je bent dan preventief goed bezig. Wil je hier meer over weten kijk dan eens bij de trainingen op deze site. Met welke vragen kun je bijvoorbeeld aan de slag om meer vertrouwen te krijgen?

  1. Waar krijg je meer vertrouwen van? En wat zijn de zaken die je vertrouwen juist wegnemen?
  2. Welke liedjes of teksten dragen bij aan je vertrouwen? En waarom? Wat gebeurt er dan?
  3. Houd een dagboekje bij en schrijf iedere dag iets op dat je vertrouwen heeft gegeven. Schrijf ook iets op wanneer de angst om de hoek kwam kijken. Daarna kan je aan de slag om te kijken hoe je je angst kan ombuigen naar neutraal of vertrouwen.
  4. Schrijf een toneelstuk over je eigen leven als acteur, regisseur en toeschouwer. Welke verbanden kun je leggen en welke patronen ontdek je?

Zo zijn er vele werkvormen die bijdragen aan het krijgen van meer vertrouwen. Hopelijk draagt Shit or Shine en het platform ook bij aan je vertrouwen. Dat zou fijn zijn. Ook is het mogelijk om een online training te volgen om meer vertrouwen te krijgen.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Geschreven door: Elsbeth

Mijn passie voor het medische en het zorgen voor de medemens brengen mij bij Shit or Shine. Als leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach breng ik kanker en leefstijl samen. En speciaal voor de vrouwelijke cancer-survivors draag ik graag mijn steentje bij.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.
Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>


1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…