fbpx

Vier manieren om je eigenwaarde te vergroten

door | okt 12, 2021 | Relaties, Vertrouwen, Wie ben ik | 1 reactie

Voel je beter over wie je bent met deze snelle tips

Eigenwaarde is essentieel voor welzijn. Waarom? Omdat jouw kijk op jezelf niet alleen van invloed is op hoe je je voelt; ze beïnvloedt ook je gedachten en gedrag. Als we ons slecht voelen over onszelf, handelen we onbewust op een manier die uiteindelijk onze overtuigingen bevestigt. Als we bijvoorbeeld het gevoel hebben dat we een goede relatie, een goede baan of financiële stabiliteit niet waard zijn, zullen we deze doelen niet nastreven met de daadkracht die nodig is om ze te bereiken. Of we saboteren onszelf onderweg.

Dus hoe doorbreek je deze negatieve cirkel? Hier zijn 4 tips:

1. Zoek uit wat je écht nodig hebt

We hebben de neiging om ons slecht over onszelf te voelen als we ons machteloos voelen om aan onze behoeften te voldoen. Je kunt dit proces dus beginnen door voor jezelf duidelijk te maken wat je nodig hebt. Welke mensen, plaatsen of ervaringen zijn onmisbaar om een ​​fijn leven te leiden? Welke aspecten van je leven – als ze zouden wegvallen – zouden je een leeg of onvolledig gevoel geven? Over het algemeen draait wat we echt nodig hebben om verbondenheid, autonomie en competentie. Al het andere zijn maar wensen.

2. Zoek uit hoe je aan je behoeften kunt voldoen

Wat als jouw behoeften niet worden vervuld? Dan is het tijd om na te denken over hoe je je behoeften communiceert en wat je gaat doen als de mensen in je leven niet aan die behoeften kunnen voldoen. Het is bijzonder om te ontdekken hoe voor jezelf opkomen een boost kan geven aan je eigenwaarde.

3. Vergeef jezelf voor fouten uit het verleden

Bijna iedereen heeft wel eens iets kwetsends gezegd, een belangrijke gebeurtenis vergeten of iemand van wie ze houden niet zo behandeld als ze verdienen. Maar onze fouten definiëren niet wie we zijn. Ze maken ons geen goede mensen of slechte mensen. Als we leren en groeien van onze fouten, dan maken ze ons betere mensen. Om eigenwaarde te ontwikkelen, is het belangrijk in gedachten te houden dat iedereen fouten maakt. Vergeef jezelf, heb mededogen met jezelf en geef jezelf een schouderklopje omdat je probeert niet dezelfde fouten opnieuw te maken.

4. Vier wat jou speciaal maakt

Als we koesteren wat ons uniek maakt, ontwikkelen we een diepe liefde voor onszelf, zoals we zijn. Vier jezelf door te giechelen om je scheve glimlach of lekker te genieten van je gekke dansstijl 🙂

Liefs,

Elsbeth

Wat maakt jou uniek? En wat helpt jou om je beter te voelen over jezelf? Deel het in de reacties!

 

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Geschreven door: Elsbeth

Mijn passie voor het medische en het zorgen voor de medemens brengen mij bij Shit or Shine. Als leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach breng ik kanker en leefstijl samen. En speciaal voor de vrouwelijke cancer-survivors draag ik graag mijn steentje bij.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.
Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>


1 Reactie

  1. AiSa

    Hai Elsbeth,
    Bedankt voor je mooie woorden!🙏❤️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…