fbpx

Her-bronnen deel 6: Op weg naar Spanje

door | jan 17, 2022 | Lotgenoten | 1 reactie

Anita en haar man Richard hebben hun bedrijf en huis verkocht en zijn nu op avontuur met bestemming onbekend! In eerdere delen van deze serie las je hier al over. Het wordt in Frankrijk wat kouder, dus vertrekken Anita en Richard richting Spanje.

De route aangepast op alle must-sees

We gaan met het mooie weer mee op reis. Het wordt in Frankrijk kouder. Overdag is het nog wel lekker qua temperatuur, maar we merken dat we ’s avonds toch dicht voor de tent gaan zitten om het nog een beetje behaaglijk te hebben. Dus gaan we de boel inpakken en op weg naar het zuiden. En dat wordt dus Spanje! 😄 Op Facebook heb ik een oproep gedaan voor tips voor alle ‘must-sees’ in Frankrijk en Spanje.
Ik kreeg echt hele leuke en die gingen allemaal in mijn schrift. Natuurlijk pakten we wel even de kaart erbij en hebben de route aangepast op alle tips.

Naar het Dalí Museum in Figueres

In Spanje is één must-see tip het Salvador Dalí museum in Figueres. De excentrieke kunstenaar maakte in zijn geboorteplaats het grootste surrealistische kunstwerk ter wereld: het Dalí Museum. Hij zei zelf ooit over zijn museum: “It’s obvious that other worlds exist, that’s certain; but, as I’ve already said on many other occasions, these other worlds are inside ours, they reside in the earth and precisely at the centre of the dome of the Dalí Museum, which contains the new, unsuspected and hallucinatory world of Surrealism.”

Een surrealistische ervaring

Online hebben we wat info opgezocht en dit is echt wel een heel druk bezocht museum. Ze werken met tijd-slots dus we bestellen kaarten online. Je kan met het museum ook nog een aantal andere dingen bezoeken en we besluiten ook het huis van Dalí’s vrouw Gala te bezoeken. Gelukkig hebben we kaarten besteld want er staat een enorme rij voor het museum. Exact om 14.00 uur mogen we naar binnen. Ik kan gewoon niet beschrijven hoe het is om daar doorheen te lopen. Surrealistisch, het is echt een andere wereld zoals Dalí zelf al zei. Ik zie schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, erotiek, ontwerpen van meubels en nog veel meer. In sommige tekeningen lees ik een soort van verhaal, alles is hier zo over de top dat je soms niet weet hoe je moet gaan of staan. Enfin, ik denk dat je er zelf geweest moet zijn om je een beeld te vormen, want ik het niet beschrijven 😉.

Naar het strand!

De dag voordat we van een camping vertrekken, ga ik altijd op zoek naar een andere camping. Hiervoor gebruik ik een hele handige app van ACSI, met echt heel veel campings. En omdat ik echt een zee/strand-mens ben, zoek ik campings aan de kust. Meestal stuur ik een mailtje om te vragen of ze ruimte hebben, wat er eigenlijk altijd wel is. We komen aan bij een kleine camping midden in een woonwijk. Ondertussen hebben we routine gekregen in de tent op zetten en inrichten. Met een goed uur zijn we klaar en gaan we op ontdekking uit. Je kan op deze camping maar twee kanten op, naar het strand of naar de doorgaande weg. Wij gaan natuurlijk naar het strand! Het is heerlijk weer, de zon schijnt en het strand is zo goed als verlaten. Dit gaat voor de komende dagen helemaal goed komen denk ik. 😊

Met een zonnige vakantie groet,
Anita

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Geschreven door: Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.
Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>


1 Reactie

  1. Elsbeth

    Mooi dat museum van Dali. Vroeger was ik er al fan van. Ik had de parfums met de lippen thuis. En we zijn er inderdaad geweest. Een hele bijzondere ervaring en zeker de moeite waard. Enne, bestel inderdaad je kaarten om een lange rij te besparen.
    wat kunnen jullie genieten Anita. Fijn

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…