fbpx

Contact

Her-bronnen deel 7: Overwinteraars in Spanje

herbronnen-overwinteraars-in-spanje

Anita en haar man Richard hebben hun bedrijf en huis verkocht en zijn nu op avontuur met bestemming onbekend! In eerdere delen van deze serie las je hier al over. Het wordt in Frankrijk wat kouder, dus vertrekken Anita en Richard richting Spanje als overwinteraars.

Het buitenleven

Spanje is een land waar we nog nooit zijn geweest. Wel eens naar één van de Canarische eilanden, maar nog nooit het ‘vaste’ land. We rijden langs de oostkust naar het zuiden toe. Het landschap is zeer wisselend. Soms rijden we door hele kleine dorpjes waarbij de straatjes zo smal zijn dat we blij zijn dat we niet met een caravan of een camper rijden. Idyllische plaatjes, bijzondere huizen, mensen op straat, ouderen die voor hun huis op een bankje zitten, een omslagdoek om de schouders en een kop koffie in hun hand. Verder op twee mannen aan een tafeltje een spel te spelen. Het leven speelt hier veel meer buiten af dan bij ons in Nederland.

Bekeuring in de bus

We zien hele velden of eigenlijk bergen waar allemaal olijfbomen groeien. Het moet een heel project zijn geweest om overal olijfbomen te planten op de bergen. Aan de linkerkant zien we altijd de zee met de pittoreske plaatsjes. We proberen helemaal langs de kust te rijden maar soms moeten we over de snelweg. Het is een hele klus om je goed aan de snelheid te houden. De borden van 100-80-70-100 volgen elkaar heel snel op, dat heeft ons al een bekeuring opgeleverd. Die komt gewoon thuis met de post, gelukkig maakt onze zoon onze post open zodat we niet een hele dure rekening vinden als we eens thuis komen.

Mensen kijken op het terras

We komen na een paar dagen uit in Malaga. Ook weer een camping vlak aan de zee, en er is een hele lange boulevard. Na het opzetten en inrichten van onze tent gaan we richting strand waar we een flinke wandeling maken en natuurlijk uiteindelijk neerstrijken op een terrasje om wat te eten. We verbazen ons over de kwaliteit van het eten en de zeer lage prijzen. Richard, als kok en ondernemer, begint gelijk te rekenen en vraagt zich af hoe dit uit kan qua financiën voor de ondernemer. Vanaf het terras genieten we van de mensen die hier langskomen. Mensen kijken vind ik gewoon heerlijk! We zien, of eigenlijk horen, Nederlanders, Duitsers, Engelsen, Spanjaarden en Noren (of Zweden – in ieder geval inwoners van de Scandinavische landen). En waar we ook van genieten zijn de oude dames en heren op de scootmobiels. Het lijkt soms een beetje op Benidorm Bastards van de tv 😂.

Plastic bloemen

We nemen een andere weg terug naar onze camping, door een woonwijk, en zien een poort open staan. Nieuwsgierig als ik ben loop ik door de poort en ik weet niet wat ik zie! Midden in de woonwijk zie ik een begraafplaats! De vele urnen zijn ingegraven in de muren. Bijna allemaal hebben ze een foto van de overledene op de grafplaats. En natuurlijk niet te vergeten de bloemen … Al zijn de bloemen van plastic, ze worden volgens ons regelmatig vervangen gezien de grote vuilcontainer met heel veel plastic, verkleurde bloemen.

Overwinteraars

De camping waar we op staan is een echte Overwinterings-camping! Je weet niet wat je ziet. De mensen op de camping komen uit Nederland, Duitsland, Engeland en uit de Scandinavische landen. Er staan geweldig mooie campers en van die hele lange caravans. Op de camping is een grote garage waar de overwinteraars een deel van hun spullen kunnen opslaan voor het volgende jaar.

Met je tuinkabouters en tuinhek op vakantie

Ik zal proberen om te omschrijven wat we bij één ouder stel zien als ze arriveren. Het is een ouder echtpaar met een lange caravan en ze nemen een aantal dagen twee grote kampeerplaatsen in beslag voor alle spullen die er uit de caravan, de auto en uit de garage komen. Allereerst wordt de caravan op de juiste plek gezet. Nu zijn de mensen al wat ouder dus dat lukt niet helemaal. Gelukkig zijn de medewerkers van de camping zeer vriendelijk en behulpzaam en staat in een mum van tijd de caravan op de juiste plaats. Althans dat dacht ik … Nog iets naar voren, iets naar links, toch naar achter, tot dat het echtpaar tevreden is. Op de andere kampeerplaats is het een soort rommelmarkt geworden waar de spullen niet te koop zijn. Ik zie een grote tent en een kleine tent, een wasmachine (JA ECHT!!!) een oven, een kleine magnetron, twee kleine scootmobiels, een kastje, een trappetje (waar later de plantjes op komen te staan als decoratie) tuinkabouters, een houten tuinhekje, een vloerkleed, koffiezetapparaat, verlichting, spullen voor het hondje en nog veel meer.

Alles op z’n plek

In de loop van de week krijgt alles een plaatsje. Er wordt een hele grote voortent aan de caravan gebouwd, daarachter staat een kleine tent waar de wasmachine in staat en de scoutmobiels. Rondom de ‘kavel’ komt een netwerk als hekwerk met, ja daar is ‘ie, het houten hekje! Je moet dus het houten hekje openmaken om op hun terrein te komen. De tuinkabouters krijgen een plekje bij het trappetje met de planten. Tuinverlichting wordt aangelegd en de voortent wordt helemaal ingericht.

Je kunt je voorstellen dat wij ons hier geweldig goed vermaken 😊

Met een zonnige vakantie groet,

Anita

Krijg inzicht in wat je kunt doen voor beter herstel en een fijner en gezonder leven met en na kanker. Leer meer over VoedingBewegen en Happiness.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Anita Bouma

Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, challenges, trainingen en coaching helpt Shit or Shine je naar een beter herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën