fbpx

Her-bronnen deel 9: Op naar Marbella!

door | mrt 29, 2022 | Algemeen | 0 Reacties

Anita en haar man Richard hebben hun bedrijf en huis verkocht en zijn nu op avontuur met bestemming onbekend! In eerdere delen van deze serie las je hier al over. Dit keer verruilen Anita en Richard hun tent voor een appartement in Marbella.

Richting Marbella

Het wordt ondertussen toch echt te koud om nog in een tent te verblijven. Op één van de vele boekingssites hebben we gezocht naar een hotel of een appartement vlakbij de zee. De keuze is reuze, maar de prijzen zijn ook reuze!
Na veel zoeken vind ik een appartement iets buiten Marbella en dicht bij het strand. Volgens de gegevens op de site maar vijf minuten van het strand. Dat kunnen we vast nog wel lopen 😊

Google maps gaat aan en we rijden over de snelweg langs de kust. Op de weg is het flink uitkijken geblazen. Op het ene moment mag je 100 km per uur, dan weer 80 km, en dan weer 90! We kunnen er niet echt een logica in vinden.

Een stukje paradijs op aarde

Zonder problemen komen we aan bij ons appartementen-complex. We bellen aan, het hek gaat voor ons open en we worden heel hartelijk ontvangen door het beheerders-echtpaar Lisa & Werner. Een Nederlands koppel dat deze lodge al zes jaar  beheert. Het is een schitterende plek. Een klein barretje, een geweldig zwembad met lampjes er omheen. Bij elk appartement staan van die heerlijke zon-ligbedden. Palmbomen, een heerlijke lounge bank met kussens en fleece-dekentjes.
Het appartement heeft alles wat we nodig hebben. Ik denk dat we het meest genoten hebben van de geweldige bank, eigen toilet en douche en de verwarming in de avond, haha! Voor ons is dit een stukje paradijs op aarde.

Allemaal in legging

Het strand is inderdaad maar vijf minuten lopen vanaf het appartement. Links kunnen we helemaal langs de kust lopen naar de stad Marbella. Een wandeling van 10 km waarbij we genieten van de zee, het zonnetje, met bewondering kijken naar alle sportieve mensen die daar snelwandelen, hard lopen en allemaal in een strakke legging. Zelfs de moeders achter de kinderwagens lopen (ja gewoon lopen) in legging en hardloop schoenen! Ik denk dat dit vast de nieuwe mode-trend is in deze regio.
Langs de kust zien we vele jonge mannen uit Afrika die proberen hun tassen, riemen, zonnebrillen en andere spullen aan de man te brengen. Ik vraag me af of ze ook echt wel wat verkopen.

We kijken onze ogen uit

We lopen langs diverse restaurantjes. Voor elke portemonnee is er wel een mooi plekje om te eten aan de zee. Deze regio is goed bekend bij de mensen met een hele gevulde portemonnee. We lopen langs de haven waar we onze ogen uitkijken naar de jachten die daar liggen. De een nog mooier en groter dan de andere. De winkeltjes van Gucci, Givenchy, Louis Vuitton, Chanel en nog veel meer. Wij kopen maar een ijsje zoeken een plekje waar we alle voorbijgangers kunnen bekijken.

Het valt me op dat een flink aantal dames wat uit ‘proportie’ zijn. Grote borsten, flinke billen en opgespoten lippen. Zelfs jonge dames van een jaar of 20 lijken al een aantal ‘aanpassingen’ te hebben gehad. Hier loop ik toch in een hele andere wereld.

Terug naar Nederland

We gaan terug naar Nederland voor een afspraak met de makelaar. We hebben een bedrijf gevonden wat precies in onze plannen past! Tessa (onze dochter) is bijna jarig en we besluiten onze terug reis geheim te houden. Maar dat valt nog niet mee! We plaatsen regelmatig filmpjes en foto’s van onze reis in de familie app. En nu moeten we er echt rekening mee houden wat we schrijven en filmen. We gaan richting Madrid en proberen de natuur (echt schitterend) onderweg te filmen. Het filmpje moet wel een paar keer over omdat er een verkeersbord op staat. Van Martijn (onze zoon) weet ik dat de filmpjes helemaal bekeken worden en elke plaats die op het filmpje staat wordt opgezocht op internet. Dat zou natuurlijk de verrassing verpesten! Ook in een hotel moeten we als we ‘live’ bellen wel even rekening houden met de plek waar ik zit.

Verrassing!

Na vier dagen rijden zijn we terug in Nederland. Tessa gaat haar verjaardag vieren bij mijn zus, die natuurlijk in het complot zit. Onze auto, met de dakkoffer er op, zetten we een paar straten verder, waarvan we zeker weten dat Tessa daar niet langs fietst. Binnen wachten we op Tessa. Mijn zwager staat op de uitkijk en als hij Tessa aan ziet komen duiken we de gang in. Tessa zet haar fiets in de schuur en komt via de achterdeur naar binnen waar ze natuurlijk door iedereen gefeliciteerd wordt. Dan loopt ze naar de gang om haar jas op te hangen. De verrassing is heel groot!!! Tranen lopen over haar wangen en ze zegt: “Ik dacht al! Hoe kan je er nu niet zijn op de 21ste verjaardag van je dochter?”
We zijn er… 😊

Met een zonnige vakantie groet, Anita

Geschreven door: Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…