fbpx

Werk en energie

Werk en energie na kanker

Werken is een belangrijke basispeiler in het leven. Of dat nu betaald of vrijwillig is. Toch vinden mensen het vaak lastig om te werken in verhouding tot de energie die ze hebben. Wat doe je als je graag werkt maar weinig energie hebt, waardoor je na het werk te weinig energie over voor andere leuke dingen? Daar is niet voor iedereen hetzelfde antwoord op. Wat kan je wel doen? Vijf handige tips:

1. Minder uren per dag werken

Als je parttime werkt, kan je dat dan verdelen over meerdere dagen? Dus meer dagen en minder uren per dag? Door minder uren te werken op een dag houd je energie over voor andere dingen.

2. Thuiswerken

Kun je vanuit huis werken? Ook dat kan rustiger zijn omdat je dan niet in een drukke kantooromgeving zit. Je krijgt minder prikkels te verwerken en kunt je tijd makkelijker zelf indelen. Als je niet kunt thuiswerken kan het helpen om direct nadat je thuiskomt even een rust moment te nemen, om letterlijk op te laden.

3. Inkomen

Dan een niet onbelangrijke vraag: heb je je inkomen nodig om financieel rond te komen? Want dat kan stress geven. Afhankelijk hiervan kun je onderzoeken welke mogelijkheden er voor je zijn. Misschien kun je minder gaan werken en genoegen nemen met minder inkomen. Of bekijken of je in een andere functie, of bij een andere werkgever, met dezelfde uren meer inkomen kunt genereren.

4. Zoek de balans

Het is altijd balanceren: wat geeft energie en wat kost energie. Als die balans in evenwicht is, voelt dat goed. Kijk en voel wat je energie kost, kan je daarin iets veranderen? Kan je meer dingen doen die je energie geven? Dat is voor iedereen anders. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet altijd. Maar voel en kijk vooral eerlijk naar jezelf.

5. Wat kan er wel?

De laatste tip: geniet en kijk wat je wel kan en wilt! En wat je wel kan en wilt: creëer de juiste omstandigheden om daar meer van te gaan doen.

Als hulpmiddel heb ik een oefening met batterijen bijgevoegd, kijk maar eens of dat je kan helpen!

Oefening met batterijen Joke Bergsvoort

 

Joke Bergsvoort is leefstijl- en vitaliteitscoach. Ze helpt je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam en weer in balans te komen. Ook kijkt ze met jou samen naar wie jij nu bent en waar je energie van krijgt. Dat doet ze met mindfulness, sport, buiten zijn (wandelen) en met creativiteit. Bezoek de SOS-CoachClub voor meer informatie over haar diensten.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Joke

Joke

Hoi, ik ben Joke, begin 2016 kreeg ik de diagnose Chronische Lymfatische leukemie. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar wat mij energie geeft en kost. Met als resultaat dat ik andere keuzes heb gemaakt. Ik ben vanuit loondienst, naar zelfstandig ondernemer gegaan. Van Hypotheekadviseur naar Leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach. Aanpassing van leefstijl op diverse vlakken heeft ervoor gezorgd dat ik weer meer Shine! In mijn blogs lees je wat ik zoal meemaak en mij bezighoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën