fbpx
Search
Inloggen

Dagelijks doen

Werk en energie

door 

Werken is een belangrijke basispeiler in het leven. Of dat nu betaald of vrijwillig is. Toch vinden mensen het vaak lastig om te werken in verhouding tot de energie die ze hebben. Wat doe je als je graag werkt maar weinig energie hebt, waardoor je na het werk te weinig energie over voor andere leuke dingen? Daar is niet voor iedereen hetzelfde antwoord op. Wat kan je wel doen? Vijf handige tips:

1. Minder uren per dag werken

Als je parttime werkt, kan je dat dan verdelen over meerdere dagen? Dus meer dagen en minder uren per dag? Door minder uren te werken op een dag houd je energie over voor andere dingen.

2. Thuiswerken

Kun je vanuit huis werken? Ook dat kan rustiger zijn omdat je dan niet in een drukke kantooromgeving zit. Je krijgt minder prikkels te verwerken en kunt je tijd makkelijker zelf indelen. Als je niet kunt thuiswerken kan het helpen om direct nadat je thuiskomt even een rust moment te nemen, om letterlijk op te laden.

3. Inkomen

Dan een niet onbelangrijke vraag: heb je je inkomen nodig om financieel rond te komen? Want dat kan stress geven. Afhankelijk hiervan kun je onderzoeken welke mogelijkheden er voor je zijn. Misschien kun je minder gaan werken en genoegen nemen met minder inkomen. Of bekijken of je in een andere functie, of bij een andere werkgever, met dezelfde uren meer inkomen kunt genereren.

4. Zoek de balans

Het is altijd balanceren: wat geeft energie en wat kost energie. Als die balans in evenwicht is, voelt dat goed. Kijk en voel wat je energie kost, kan je daarin iets veranderen? Kan je meer dingen doen die je energie geven? Dat is voor iedereen anders. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet altijd. Maar voel en kijk vooral eerlijk naar jezelf.

5. Wat kan er wel?

De laatste tip: geniet en kijk wat je wel kan en wilt! En wat je wel kan en wilt: creëer de juiste omstandigheden om daar meer van te gaan doen.

Als hulpmiddel heb ik een oefening met batterijen bijgevoegd, kijk maar eens of dat je kan helpen!

Oefening met batterijen Joke Bergsvoort

 

Joke Bergsvoort is leefstijl- en vitaliteitscoach. Ze helpt je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam en weer in balans te komen. Ook kijkt ze met jou samen naar wie jij nu bent en waar je energie van krijgt. Dat doet ze met mindfulness, sport, buiten zijn (wandelen) en met creativiteit. Bezoek Shit or Shine Mijn Coach voor meer informatie over haar diensten.

Deel dit bericht:

Joke

Ben jij ervaringsdeskundige, en wil jij jouw verhaal delen?

Wil je zelf als coach aan de slag via onze community?

Nieuwsbrief

Niks missen van Shit or Shine?

Andere artikelen

Shit or Shine Interview: In gesprek met Anouk Bleekemolen over plantaardige voeding en je herstel na kanker

In gesprek met…  Elsbeth Slippens interviewt deskundige, coach en ervaringsdeskundige Anouk Bleekemolen over de relatie tussen voeding en herstellen na kanker. In dit gesprek deelt...

(L)EEF, The next level of love

Ons ongelofelijke avontuur, waarbij het script afgekeurd zou worden op onwaarschijnlijkheid, begint op 20 oktober 2007 in Afrika. We dromen van onbekende bestemmingen, verre landen,...

Nieuwe website, nieuwe socials: wat is er veranderd?

Als je wereld op z’n kop staat, je weer eigen keuzes moet gaan maken en je dag zelf mag vullen dan kan het zomaar zijn...