fbpx

Her-bronnen deel 10: Terug in Nederland!

door | apr 19, 2022 | Algemeen, Ervaringsverhaal | 1 reactie

Anita en haar man Richard hebben hun bedrijf en huis verkocht en zijn nu op avontuur met bestemming onbekend! In eerdere delen van deze serie las je hier al over. Vanuit het warme Marbella reizen Anita en Richard terug naar Nederland.

Terug in Nederland

Na onze rit vanuit zuid Spanje zijn we weer terug in Nederland. We moeten echt wennen aan de koude temperatuur. Lange broeken, truien en vesten komen uit de kast. En alle zomerkleding gaat na een wasbeurt in de koffer en de zolder op. We gaan kijken naar een bedrijf in Drenthe! In Spanje hebben we contact gehad met de makelaar en een afspraak gemaakt.

Ons businessplan

Ik ben bezig om een businessplan te maken want we hebben een afspraak met de bank. Gelukkig kan je op internet heel veel informatie vinden over het bedrijf, de omgeving en de demografische cijfers van Drenthe. Alles verwerk ik in het plan. De huidige staat van het bedrijf, de plannen die we hebben en ik schrijf een stuk over hoe het bedrijf is over vijf jaar. Ik vind het heel leuk om te doen. Zo’n plan schrijven zet je aan het denken hoe je dit bedrijf wilt runnen, wat de mogelijkheden zijn en hoe wij zelf dit bedrijf “ons” bedrijf willen maken. Je eigen stempel erop zetten.

Van tiny houses tot hotelkamer-chalets

Richard heeft afspraken met leveranciers voor het restaurant. De menu kaart moet natuurlijk gemaakt worden en ook de wijnen moeten uitgezocht worden. We hebben een afspraak bij een bedrijf dat chalets bouwt. Op ons nieuwe project is een stuk grond waar we drie chalets op willen zetten voor de verhuur. We kijken onze ogen uit naar de vele chalets! Klein voor vier personen en ook grotere voor zes personen. Ze maken mantelzorg chalets die je in je tuin kunt zetten waar je vader/moeder in kan wonen als je voor hen gaat zorgen. Tiny huisjes, hotelkamer-chalets, de keuze is enorm en alle chalets worden gemaakt zoals wij dat zouden willen. Een offerte wordt gemaakt en ik heb weer wat financiële gegevens voor ons financiële plan voor de bank.

Lekker brainstormen

Om het financiële plan helemaal op orde te krijgen voor de bank heb ik ook de huidige cijfers gekregen van het bedrijf. Samen met Richard maak ik een begroting voor de omzet en als we alles in het plan hebben kijkt mijn vriendin er nog naar. Ook zij struint het hele internet af en komt nog met dingen die we niet gezien hebben. Het is heerlijk om te brainstormen met iemand die er verder van afstaat. Ook controleert ze ons hele financiële plan na en dan gaat het naar de bank.

Helemaal in de wolken

We hebben online een afspraak met de bank. Bij onze vorige bedrijven zagen we elkaar nog face to face, maar tegenwoordig gaan alles online. Ons plan is al helemaal gelezen en we praten samen over ons plan. Gelukkig ziet de bank ons plan zitten en zijn we helemaal in de wolken! We gaan nog een keertje kijken naar “ons” bedrijf met Tessa onze dochter. Als student woont ze op kamers maar ze zal toch regelmatig in de weekenden bij ons thuis zijn. Ze is heel nieuwsgierig naar het toekomstige plekje. Als kind van haar vader en moeder en opgegroeid in een ondernemersgezin, ziet zij ook al snel de mogelijkheden van deze plek. Samen brainstormen we nog verder en komen weer op leuke ideeën. Er is een mogelijkheid om drie paarden te houden. Tessa wil in de toekomst als social worker gaan werken en dit combineren met paarden-coaching. Samen willen we deze praktijk gaan opzetten.

En dan blijft het stil…

We doen een goed bod op het bedrijf en gaan verder met bellen naar verschillende bedrijven. Ik wil graag de boekingen en de administratie meer automatiseren en bezoek twee verschillende bedrijven die dit doen. Ook hier sta ik weer versteld hoe snel de ontwikkelingen gaan in de automatisering. Ondertussen is het woensdag en we wachten met spanning op een reactie van de verkopers, maar het blijft stil… De afspraken met de verschillende leveranciers blijven altijd een leuk uitje en als we geluk hebben zit er zelfs een lunch voor ons bij 😄

Vreemd nieuws

En dan wordt het vrijdag en ik krijg een telefoontje van de makelaar met de vraag of ik de mail van de verkopers al heb gelezen. HUH?? Nee, ik ben lekker bezig met dingen uit zoeken voor ons nieuwe bedrijf en meldingen van e-mail op mijn telefoon staat uit. Hij neemt contact op met de verkopers en belt me dan terug met vreemd nieuws. “De verkopers willen toch niet verkopen…” Dat is echt heel vreemd, een bedrijf in de verkoop zetten en dan je bedenken? De reden is nogal onduidelijk, ze hebben er niet goed over nagedacht wat de verkoop van hun bedrijf voor hun zou betekenen.

Sprakeloos

Even wat side-informatie: als je beslist om je bedrijf te verkopen heb je met je makelaar een flink gesprek. Dingen zoals, waarom wil je verkopen, hoe ga je dit financieel doen, weet je de fiscale consequenties, wil je herinvesteren en nog veel meer komen aan de orde. Je wordt als het ware goed aan je tand gevoeld om er zeker van te zijn dat je echt wil verkopen. En daar staan we dan, sprakeloos, zowel de makelaar als wij… Later hebben we vernomen dat de verkopers eerder de verkoop hadden in getrokken bij een andere makelaar één jaar geleden.

En nu… nu gaan we weer op zoek naar bedrijf wat helemaal voor ons is weggelegd!

Met een zonnige vakantie groet, Anita

Geschreven door: Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

1 Reactie

  1. Elsbeth

    Sprakeloos, even stil ervan zijn, een andere koers gaan varen. Even slikken en weer verder.
    Mooi verhaal.
    Groetjes Elsbeth

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…