fbpx

Cancer Survivors Day 2022 in Nederland

door | mei 5, 2022 | Algemeen | 0 Reacties

Op zondag 5 juni is het Internationale Cancer Survivors Day. Een dag om stil te staan bij de ziekte, aandacht te vragen voor het feit dat iedereen ermee te maken kan krijgen, maar vooral om het leven (met of) na kanker te vieren. Cancer Survivors Day bestaat al 34 jaar, maar is in Nederland nog niet zo bekend. Vorig jaar zijn we daarom de actie #eensparklevoorjou gestart. Vanwege de enthousiaste reacties hebben we de actie dit jaar uitgebreid met o.a. een kaartenactie. En de actie is niet alleen bedoeld voor vrouwelijke cancer survivors, maar voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad).  

Waarom is Cancer Survivors Day zo belangrijk?

Cancer survivor ben je vanaf het moment dat je de diagnose kanker hebt gekregen tot het moment waarop je nu bent in het leven. Wij horen van veel cancer survivors dat ze het moeilijk vinden om de draad na hun behandelingen weer op te pakken. Hun omgeving denkt dat ze weer ‘beter’ zijn als de behandelingen tegen kanker achter de rug zijn, maar niets is meer hetzelfde. Dat blijkt ook uit onderzoek: 65% van de cancer survivors houdt last van gevolgen. Van hen heeft 40% bijvoorbeeld last van concentratieproblemen, seksuele problemen (44%) of vermoeidheid (68%). Maar liefst 57% van de respondenten voelt onbegrip van collega’s, leidinggevenden en werkgevers voor ‘late gevolgen’. Belangrijk dus dat dit meer bekend wordt. Cancer Survivors Day kan daaraan bijdragen. En het is vooral ook een dag om al die mensen die leven met of na kanker een hart onder de riem te steken en samen met hen het leven te vieren. 

Actie #eensparklevoorjou voor cancer survivors 

Shit or Shine heeft speciaal voor Cancer Survivors Day een speciale website ontwikkeld waarop acties en initiatieven van allerlei organisaties te vinden zijn. Daarnaast kun je unieke kaarten bestellen die je, met een persoonlijke boodschap en een zakje Sparkle thee, kunt laten bezorgen bij iemand die wel een Sparkle-momentje verdient. Zo kun je mensen laten weten dat je aan ze denkt en er voor ze bent, ook na kanker. Of gebruik de hashtag #eensparklevoorjou om via social media een golf aan positiviteit te verspreiden. Wil jij zelf, of met jouw organisatie, een activiteit organiseren, verkooppunt voor de kaarten worden of grote aantallen kaarten versturen? We adviseren je graag over de mogelijkheden!

 

 

Help je mee? Lees hier meer over de actie of meld jouw Cancer Survivors Day activiteit aan!

Geschreven door: Elsbeth

Mijn passie voor het medische en het zorgen voor de medemens brengen mij bij Shit or Shine. Als leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach breng ik kanker en leefstijl samen. En speciaal voor de vrouwelijke cancer-survivors draag ik graag mijn steentje bij.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…