fbpx

Her-bronnen deel 11: Op kamers bij onze zoon

door | mei 5, 2022 | Algemeen, Ervaringsverhaal | 0 Reacties

Anita en haar man Richard hebben hun bedrijf en huis verkocht en zijn nu op avontuur met bestemming onbekend! In eerdere delen van deze serie las je hier al over. Terug in Nederland trekken Anita en Richard in bij hun zoon.

Zoeken naar een nieuw bedrijf

Na de grote teleurstelling dat de verkopers de verkoop van “ons” bedrijf en nieuwe huis hadden ingetrokken gaan we op zoek naar een nieuw bedrijf. Richard kijkt dagelijks alle bedrijven websites af voor een bedrijf wat bij ons zou passen. Ook staan we ingeschreven bij de bedrijvenmakelaars en zodra er weer wat nieuws op de markt komt krijgen we een e-mail. Deze e-mail komen altijd net iets eerder dan dat een bedrijf op internet staat, dus we hebben de “eerste”keus. We bezoeken nog wat andere bedrijven. Een groepsaccommodatie met een kleine camping erbij. Het woonhuis is echt heel klein en stamt nog uit de jaren 50. Er is niks aan gedaan. De kleine badkamer zit onder het schuine dak, waar de douchekop hangt. Dat zou voor Richard met zijn lengte een hele uitdaging zijn. Verder is er een wastafel en er is geen mogelijkheid om hier met zijn tweeën in de badkamer te zijn, zo klein is het. Het heeft ook één groot pluspunt… een houtkachel. Maar verder zou het huis helemaal gestript moeten worden en aangepast aan deze tijd. De opbrengsten van het bedrijf zijn duidelijk naar het bedrijf gegaan, want dit ziet er spik en span uit. Helaas is er nog een andere koper op de kust die ons voor is.

Op kamers bij onze zoon

Ondertussen wonen, we zoals de Belgen zeggen, op kot. Op kamers bij onze zoon Martijn. Onze spullen staan allemaal in een container opgeslagen. Ik moest goed nadenken wat we nodig zouden hebben want we kunnen niet meer bij onze spullen. Ondertussen komen we er achter dat Martijn zijn keuken er wat anders uitziet dan de onze. Een aardappelschilmesje, mmm daar kan ik niet mee uit de voeten dus dat wordt een bezoekje aan de winkel om wat meer mesjes aan te schaffen. Een kaasschaaf zat ook niet in het keukenassortiment. Martijn lust geen kaas, dus geen kaasschaaf. Ondertussen is de keuken aangevuld met bakjes voor de etensresten, kommetjes voor soep en chips, een staafmixer en nog wat bakblikken.

Ik begin me te vervelen

Richard is zich helemaal aan het uitleven in de keuken met koken en bakken. Allerlei nieuwe recepten probeert hij uit en wij zijn dankbare proefpersonen. De kinderen leveren verzoekjes is om te bakken en Richard gaat aan de slag. Cakes en koekjes worden gebakken en gaan mee naar werk, sport en studie. Ik begin te bedenken wat ik met mijn tijd ga doen. Altijd ben ik bezig en nu begin ik me een soort van te vervelen. Ik word lid van de bibliotheek. En dat roept mooie herinneringen op. Als kind en ook later was ik wekelijks te vinden tussen de boeken. Wat een walhalla!! Al die verhalen, al die mensen, al die avonturen, geweldig! En nu weer lekker neuzen door de boeken, ik geniet!

Aan de klus

Een andere hobby die ik weer heb opgepakt is breien. Ik begin maar met een muts met kabels. Kabels heb ik nog nooit gebreid dus dat is een nieuwe uitdaging. Ik begin maar met een proeflapje om te oefenen, en ik heb het snel onder de knie. Nu maar aan mijn muts beginnen, de wol gekocht in een geweldig wolwinkeltje bij ons in het dorp. Bordeaux wordt de muts! En het eind resultaat mag er wezen. Een bestelling volgt door mijn dochter en mijn nichtje 😁. Onze zoon heeft ook een verzoek, of we willen schilderen, de binnenkant van het huis! Tuurlijk, we hebben tijd “over”. Op naar de Gamma, voor verf en alle benodigdheden. Op zoek naar kluskleding, ergens op zolder achter het schot moeten ergens nog een paar dozen staan waar we kleding in hebben. Gevonden, graaien en we vinden wat kleding die we wel kunnen gebruiken om te verven. Schuren, schoonmaken en schilderen. We zijn een aantal weken onder de pannen en het resultaat mag er zijn! Zoon blij, wij ook blij.

Wordt vervolgd!

Met de klus- en creatieve groeten,
Anita

Geschreven door: Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…