fbpx

Contact

Tijd voor Positiviteit – Beter herstel na kanker

tijd voor positiviteit

Met Shit or Shine kijken we naar mogelijkheden en kansen. Als je vermoeid bent wil je juist meer energie. Als er angst is dan verlang je naar berusting en of vertrouwen. En als je leven niet meer is zoals voor je kanker dan verlang je naar een nieuwe balans. Om dit te kunnen doen heb je positiviteit nodig.

Letterlijk betekent positiviteit dat je instemt met de situatie en dat je geen problemen hebt met wat er werkelijk is. In onze maatschappij heeft positiviteit een richting gekregen: het aandacht besteden aan wat je wél wilt. En geen aandacht schenken aan wat je niet wilt of negatief is. Het glas halfvol zien in plaats van halfleeg. Het zien van de mooie kanten van het leven. Ook zeggen we vaak dat iemand positief moet blijven in lastige situaties, want dat helpt.

  • Ben jij positief gebleven in de periode van de kankerbehandeling? En wat heeft dat je gebracht?
  • Ben jij ook positief in de periode van je herstel? En wat brengt je dat? Hoe blijf je dan positief?

Instemmend zijn met de situatie

Positiviteit betekent dus letterlijk instemmend zijn met de situatie zoals die is. Accepteren en aanvaarden dat je kanker hebt (gehad) en accepteren en aanvaarden hoe je leven nu is. Kun je dat?
Je energie besteed je aan dankbaarheid, accepteren wat er is gebeurd en hoe het nu met je gaat. Je energie besteed je aan je herstel, opdat er een nieuwe balans komt waarin je jezelf fijn voelt.
Dus positiviteit is meer dan alleen maar aandacht besteden aan positieve dingen en dingen die wel gaan. Daarom vinden we het belangrijk om daar de komende periode bij stil te staan. We maken er een thema van in de maanden september en oktober. Deze maanden die in het teken staan van gynaecologische kanker en borstkanker gaan we omarmen met positiviteit.

Graag willen we dat er ervaringen worden gedeeld over hoe het jou is gelukt om instemmend te zijn met jouw leven en met wat je hebt meegemaakt. Graag willen we dat lotgenoten elkaar kunnen bereiken over positiviteit zodat de ketting van positiviteit zich als een vlek kan verspreiden onder lotgenoten. Iedereen die er iets van opsteekt is een beetje geholpen in de goede richting. En daar doen we het voor bij Shit or Shine.

Hoe gaat het in z’n werk

Je vindt op onze themapagina blogs die gaan over positiviteit en hoe je dit kan trainen.
In de Sparkle Club op de website of in de Facebookgroep kun je je ervaringen kwijt en met lotgenoten praten over positiviteit.

Heb je zelf een leuk idee? Of wil je een kort filmpje maken van jouw positiviteit? Dan ontvangen wij die graag. De mailbox hello@shitorshine.nl staat hiervoor open.
We gaan de ingestuurde filmpjes gebruiken op de socials met een leuk sausje erover van Shit or Shine. Doe je mee?

Op naar een instemmend positief leven voor iedere vrouw met en na kanker.

Liefs Elsbeth

 

Meedoen?

 

Krijg inzicht in wat je kunt doen voor beter herstel en een fijner en gezonder leven met en na kanker. Leer meer over VoedingBewegen en Happiness.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elsbeth Slippens

Elsbeth Slippens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, challenges, trainingen en coaching helpt Shit or Shine je naar een beter herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën