fbpx

Contact

Voorbij de angst – Your time to shine

Waterkringloop_oefening Marionne Lips

Marionne Lips is als natuurcoach verbonden aan de Shit or Shine CoachClub. Ze vertelt hoe de natuur haar hielp bij haar herstel:

“Twaalf jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker. Met twee jonge kinderen en een recente scheiding stond de wereld nóg meer op z’n kop. Maar na een intensief traject herstelde ik. Ik was vastbesloten m’n leven om te gooien. Ik zou luisteren naar m’n hart, het roer om! Maar zodra ik de kans kreeg, pakte ik de draad weer op om verder te gaan waar ik was gebleven.

Achteraf kan ik zien dat ik gedreven werd door angst. Ik wilde niets liever dan terugkeren naar wat ik kende, naar veiligheid. Naar hoe het was. Niet vooruit kijken. Te eng. En ik voelde een grote angst om het lot te tarten; ik moest immers blij zijn dat ik er nu nog was? Dus waarom dan dromen hoe het anders, beter kon?

Pas na jaren durfde ik te luisteren naar mijn hart. De natuur heeft mij hierbij enorm geholpen. Tijdens de vele ontdekkingstochten op het water kwam ik weer in verbinding met mezelf en alles om me heen. M’n kracht kwam terug. De angst liet ik los.

Ondertussen ben ik waar ik echt wil zijn. Ik ben vaak in de natuur en breng veel tijd door met mijn gezin. En als natuurcoach heb ik het voorrecht jou nu te begeleiden. Vaak op het water, soms in het bos. Om weer de verbinding te maken. Te kijken naar je diepste verlangens én angsten. En van daaruit je kracht te hervinden. Zodat je durft te worden wie je wilt zijn!”

Wil je meer weten of vrijblijvend kennis maken? Kijk dan op de pagina van Marionne Lips in de Shit or Shine CoachClub.

Waterkringloop oefening

Vind je het nog te koud maar wil je wél vast voelen wat verbinding met water voor je kan betekenen? Probeer dan de waterkringloop-oefening van Marionne, die kun je gewoon thuis doen!

“Vul een kom met (kraan)water met een temperatuur waar jij behoefte aan hebt. Wees je ervan bewust dat ook dit water uit de natuur komt en natuur ís, net zoals je het straks weer teruggeeft aan de natuur. Doe je vingers (en als je wilt je handen) in het water. Sluit je ogen en fluister het water al je zorgen en angsten toe. Voel hoe het water je aanraakt, langs je vingers danst en je zorgen opneemt. Alle negatieve energie lost zich op in het water. Voel hoe jouw zorgen plaats maken voor ruimte. Ontspanning.
Je voelt zelf aan wanneer het tijd is om het af te sluiten. Bedank het element voor haar krachtige eigenschappen en spoel je handen nogmaals af.

Laat het water buiten de aarde in stromen. Sluit je ogen en reis in gedachte met het water mee. Zie voor je hoe het water voeding zal geven aan planten. En daarna stroompjes en rivieren zal vormen en naar de zee zal gaan. Hoe het in de zon verdampt en hoe uit de waterdamp wolken komen die later weer zorgen voor regen. Zo is de waterkringloop compleet. En heeft alles z’n plek in de natuur. Net als jij!”

 

 

Krijg inzicht in wat je kunt doen voor beter herstel en een fijner en gezonder leven met en na kanker. Leer meer over VoedingBewegen en Happiness.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Redactie

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, challenges, trainingen en coaching helpt Shit or Shine je naar een beter herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën