fbpx

Contact

Her-bronnen deel 16: Bestemming Bekend!

Herbronnen Anita Bouma kamperen in Frankrijk

Anita en haar man Richard verkochten hun bedrijf en huis en gingen op avontuur met bestemming onbekend. In eerdere delen van deze serie las je hier al over. De afgelopen maanden was het een beetje stil, want Anita en Richard waren ineens druk met hun nieuwe project! Terwijl ze bezig zijn met hun plannen voor hun nieuwe bedrijf in Nederland gaat het werk in Italië op een camping nabij Rome gewoon door. Daar werken Anita en Richard als Nederlandse hosts.

Over een aantal weken gaat de camping open en iedereen is bezig om de camping gereed te maken. Het is geweldig leuk om te zien om een kijkje te krijgen op de camping, hoe iedereen bezig is op een lege camping. Alleen maar medewerkers en geen gasten. Het zwembad wordt gevuld met water, alle bomen en stuiken worden gesnoeid, bladblazer hoor je bezig om al het blad te verzamelen en op te ruimen. De kleine karretjes vol met beddengoed en schoonmaak artikelen rijden af en aan naar de chalets, het entertainment team druppelt langzaam de camping binnen en begint met het oefenen van de avondshows. En dan natuurlijk ook de ruimte voor kinderen wordt helemaal geschilderd en opgeruimd.

Alle spinnen en spinraggen moeten weten dat we er zijn

De horeca heeft een nieuwe uitbater gekregen. Nieuwsgierig als we zijn (en met onze 24 jaar horeca ervaring in onze eigen bedrijven) kunnen we het natuurlijk niet laten om dit op de voet te volgen. 😉 Met handen en voeten komen we er achter dat deze uitbaters maar een klein beetje horeca ervaring hebben. De keuken wordt helemaal opnieuw ingericht, het restaurant geschilderd en de drank wordt geleverd voor de bar. Er komt een ook een pizzabakker waar we helemaal naar uitkijken!

Ondertussen is het onze taak om de Nederlandse chalets helemaal in orde te maken. Na de “winterslaap” storten we ons op het schoon maken van de chalets. Alles binnen en niet te vergeten buiten wordt onderworpen aan een voorjaarsschoonmaak- inspectie door ons! Gordijnen gaan de was in, dakgoten worden schoongemaakt, alle spinnen en spinraggen moeten het weten dat wij hier zijn! De inventaris wordt door ons gecontroleerd en zo nodig aangevuld. En dan kom je natuurlijk nog van alles tegen wat nog gerepareerd moet worden. Wij doen de kleine klusjes en voor grote reparaties kunnen wij het klusteam bellen dat in de regio alle klussen doet bij verschillende campings. Om je een idee te geven: we zijn minimaal één dag bezig om één chalet helemaal tip top te krijgen.

Wij hebben drie hele nieuwe chalets gekregen die nog volledig ingericht moeten worden. Alle spullen die in de chalets moeten komen zijn al gebracht en zo zijn wij weer heerlijk een dagje bezig om alles uit het plastic te halen, overal de stickertjes te verwijderen en de spullen een nieuw plekje te geven. Als alles klaar is en de spullen staan allemaal op zijn plaats ben ik moe maar zeer voldaan en kijk ik trots in het rond hoe mooi het allemaal is geworden. De temperatuur stijgt ondertussen lekker door naar de 35 graden. We moeten ons Nederlandse tempo met het werken wel laten zakken en meegaan in warmte van de dag.

De helft van de stokken ontbreekt

We verblijven in wat men in de camping wereld een “leef” noemt. Dit is een oude stacaravan die niet meer verhuurd wordt en waar wij in mogen verblijven 🫣 Aan de hand van hoe ik dit schrijf krijg je misschien al een beetje natte voeten … Ik laat het aan je fantasie over hoe deze er uit ziet! De caravan staat tussen het zwembad en het plein van de horeca en de entertainment in. Alle chalets hebben een overkapping waar je heerlijk kan zitten, maar die van ons niet. Gelukkig staat onze “leef” gedeeltelijk in de schaduw en hebben we wel airconditioning. Er is wel een party-tent die we mogen opzetten voor onze “leef”. Bij het opzetten van deze tent blijkt echter dat de helft van de stokken niet aanwezig is en ruimen we de party-tent weer op. In de loop van de periode is het overdag veel te warm om buiten te zitten dus hebben we de tent niet nodig gehad en hebben we genoten van de airco die gelukkig heel goed werkte!

En ondertussen zijn we bezig om ons business plan te maken en gaan we opzoek naar een bank voor de financiering van ons bedrijf. Wifi is heel slecht op onze plek, dus verhuizen we regelmatig weer naar de McDonalds om documenten en e-mails te versturen. Zodra we een opzet hebben gemaakt sturen we ons plan naar mijn vriendin die alles narekent en controleert. De op- en aanmerkingen krijgen we weer terug, waarna we het plan weer aanpassen. En zo leren we het Italiaanse assortiment van de McDonalds goed kennen 😄

Ik wens je een veel geluk, liefde en gezondheid toe en dat ook jouw dromen werkelijkheid mogen worden!

Lieve groet,

Anita Bouma

Krijg inzicht in wat je kunt doen voor beter herstel en een fijner en gezonder leven met en na kanker. Leer meer over VoedingBewegen en Happiness.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Anita Bouma

Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, challenges, trainingen en coaching helpt Shit or Shine je naar een beter herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën