Selecteer pagina

Over Ons

SHIT OR SHINE

Geschreven door Elsbeth

2 maart 2020

Welkom op ons mooie platform! Voor vrouwen en door vrouwen. Vrouwen zoals jij, die kanker hebben overleefd. Mijn naam is Elsbeth, ik ben dit platform gestart. Op deze pagina lees je waarom.

‘SHIT or SHINE, jouw keuze. Wil je liever lijden of leiden? Natuurlijk is er Shit. Want zonder SHIT geen SHINE’

Je bent klaar met de laatste behandeling en het ziekenhuis zwaait je uit. Het gevecht tegen je kanker is voorbij, je hebt het overleefd. Yes! Je mag de draad weer oppakken. Op naar de toekomst.

Je vrienden en familie hebben tijdens jouw behandeling jouw kanker al verwerkt en zijn blij dat je weer “beter” bent. De artsen en hun teams hebben voortreffelijk werk geleverd, want je leeft nog. Kortom, iedereen blij, toch?

Helaas is dat niet altijd het geval. Het warme bad om je heen is verdwenen en je mag het zelf allemaal gaan doen. Het bezoek en de aandacht wordt minder, op je werk verwachten ze dat je weer mee kan draaien. Als je ziek bent dan hoef je niet alles te kunnen, maar als je beter bent toch wel weer? Veel vrouwen voelen zich eenzaam, voelen een hoge prestatiedruk en voelen zich angstig zonder warm bad om zich heen. Wat een gat, zeg maar kloof.

Met mijn passie voor het medische en het verzorgende ben ik in dit gat gedoken, omdat er nog zoveel te halen valt. Want waar kun je terecht als cancer-survivor? Bij de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) voor herstel, bij een patiëntenorganisatie of bij de nazorgplekken van de medische wereld.

En daar komt het probleem. Op die plekken gaat het om het verwerken van wat je hebt meegemaakt, wat natuurlijk erg goed is. En/of het gaat om alle klachten die je nog hebt. Zelf heb ik een online vragenlijst proberen in te vullen van een academisch ziekenhuis om de juiste informatie als cancer-survivor (wat ik niet ben overigens) zou krijgen. Na 15 minuten ben ik gestopt, alle energie werd uit mijn lijf getrokken. Het ging alleen maar over alle mogelijke klachten, de ernst ervan en nog meer negativiteit. Ik dacht echt dat een cancer-survivor dit al helemaal niet zou trekken. Jemig.

En toen?
Toen kwam Caat op mijn pad. We kenden elkaar al wel een beetje. Zij heeft borstkanker overleefd en een week na haar laatste chemodruppel hadden we een afspraak. Wat een energie, wat een passie en wat een positiviteit. Ze zegt letterlijk: “Ik heb mijn behandelperiode als ‘Glow and Glamorous’ doorleefd en overleefd. De ‘Glow’ van de chemo en de ‘Glamour’Shine van alles wat ik heb gedaan. De juiste mensen heb ik aangetrokken, de meest bijzondere dingen heb ik gedaan, ik heb mijn gevoel open gezet voor alles wat mij verder kan brengen.” En dat doet ze nog steeds. In dit magazine schrijft ze haar column over haar leven na de behandeling.

En dat is wat ik wil. De spot zetten op de sprankel, de energie en positiviteit. Op alles uit het leven halen dat nog voor je ligt.

Met de benodigde papiertjes op zak kan ik dan wel vanuit Veghel beginnen om vrouwen te bereiken. Maar hoe moet het dan met de rest van de vrouwen in Nederland die ook cancer-survivor zijn?

Vandaar dit online gratis magazine en een platform voor vrouwen die cancer-survivor zijn.

Dit platform geeft je inzicht, laat je sprankelen, geeft je een warm bad en bied je een veilige omgeving. Is het even shit, dan kun je hier weer shinen. Heb je een shine-moment? Deel deze dan hier. Help elkaar te sprankelen en te shinen zodat er minder shit is. Shit wordt omgebouwd naar acceptatie en het accent ligt op shine. Doe je mee?

Liefs Elsbeth

Geschreven door Elsbeth

Mijn passie voor het medische en het zorgen voor de medemens brengen mij bij Shit or Shine. Als leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach breng ik kanker en leefstijl samen. En speciaal voor de vrouwelijke cancer-survivors draag ik graag mijn steentje bij.

Gerelateerde Artikelen

Gerelateerde

10 minuten Glow Glamour met Caat – Verjaardag

De geheime en de diepste gevoelens van een foodontwerpster (55) die vol in het leven stond en weer opnieuw was begonnen met bijscholen om uiteindelijk daarna een eigen onderneming in food te gaan starten. Tot ze in 2019 te horen kreeg dat ze kanker heeft. Caat wist,...

Lees meer

Be Happy & Share it 

Als cancer-suvivor klinkt dit als grote onzin. Want je bent lang niet altijd happy en juist je shit momenten wil je ook graag delen. Net alsof je alleen je gelukkige momenten mag delen.  Toch ontwikkelt een mens bepaalde patronen of gewoontes waarbij ze een happy...

Lees meer

Wie is online

Op dit moment zijn er geen leden online

Praat mee in jouw Sparkle Groepen: