fbpx

Contact

Over Shit or Shine

Welkom op ons mooie platform! Voor vrouwen en door vrouwen. Vrouwen zoals jij, die leven met en na kanker. Mijn naam is Elsbeth, ik ben Shit or Shine gestart. Op deze pagina lees je waarom. 

Elsbeth Slippens Vind Jouw Happiness

"SHIT or SHINE, jouw keuze. Wil je liever lijden of leiden? Natuurlijk is er Shit. Want zonder SHIT geen SHINE."

Je bent klaar met de laatste behandeling en het ziekenhuis zwaait je uit. Het gevecht tegen je kanker is voorbij, je hebt het overleefd. Yes! Je mag de draad weer oppakken. Op naar de toekomst.

Je vrienden en familie hebben tijdens jouw behandeling jouw kanker al verwerkt en zijn blij dat je weer “beter” bent. De artsen en hun teams hebben voortreffelijk werk geleverd, want je leeft nog. Kortom, iedereen blij, toch?

Helaas is dat niet altijd het geval. Het warme bad om je heen is verdwenen en je mag het zelf allemaal gaan doen. Het bezoek en de aandacht wordt minder, op je werk verwachten ze dat je weer mee kan draaien. Als je ziek bent dan hoef je niet alles te kunnen, maar als je beter bent toch wel weer?

Met mijn (Elsbeth Slippens) positieve instelling en passie voor het medische en het verzorgende vond ik dat dit beter kon. Wat zou het toch fijn zijn als er een plek is waar je terecht kan voor kennis en ervaring en hulp bij je herstel. Kijken naar wat er wel kan in plaats van aandacht te besteden aan alles wat niet lukt.

Een groot voorbeeld voor mij is mijn vriendin Astrid. Zij kijkt heel goed naar wat wel kan en accepteert of laat los wat niet meer kan. Zij kan heel erg genieten, hoe mooi is dat? Zij is een inspiratie voor velen.

En toen?

Toen kwam Caat op mijn pad. We kenden elkaar al wel een beetje. Zij heeft baarmoederkanker overleefd en een week na haar laatste chemodruppel hadden we een afspraak. Wat een energie, wat een passie en wat een positiviteit. Ze zegt letterlijk: “Ik heb mijn behandelperiode als ‘Glow and Glamorous’ doorleefd en overleefd. De ‘Glow’ van de chemo en de ‘Glamour’Shine van alles wat ik heb gedaan. De juiste mensen heb ik aangetrokken, de meest bijzondere dingen heb ik gedaan, ik heb mijn gevoel open gezet voor alles wat mij verder kan brengen.” En dat doet ze nog steeds. In dit magazine schrijft ze haar column over haar leven na de behandeling.

En dat is wat ik wil. Net zoals Astrid en Caat. De spot zetten op de sprankel, de energie en positiviteit. Op alles uit het leven halen dat nog voor je ligt. De kracht vinden om te stralen en te herstellen.

Daarom
Daarom ben ik Shit or Shine begonnen. Een plek waar vrouwen met en na kanker terecht kunnen voor een krachtig herstel. Er is een gratis online magazine, dat wordt gemaakt door ervaringsdeskundigen en erkende coaches/therapeuten. Hierin vind je blogs over heel veel onderwerpen waar je mee te maken kan krijgen.

 Shit or Shine
Je krijgt hier veel tips en ideeen door en je merkt dat je niet de enige bent. We gaan voor meer energie, meer berusting en vertrouwen, een gezonde leefstijl, etc. Ook kunnen je ervaringen uitwisselen in de Sparkle Club. Een lotgenotencontactgroep, wat op positieve wijze bijdraagt aan je herstel.
Daarnaast vind je er challenges en trainingen, van gratis tot betaald, van minimale tot maximale informatie en hulp. Dit is allemaal op het gebied van voeding, beweging en happiness.

En natuurlijk kan het zijn dat je graag nog verder wordt geholpen. Daarvoor hebben we de SOS-CoachClub opgericht, waar je erkende coaches en therapeuten kan vinden die jou kunnen helpen. Met een eenvoudig kennismakingsverzoek leg je contact.

Dit platform geeft je inzicht, laat je sprankelen, geeft je een warm bad en biedt je hulp en een veilige omgeving. Is het even shit, dan kun je hier weer shinen. Heb je een shine-moment? Deel deze dan hier. Help elkaar te sprankelen en te shinen zodat er minder shit is. Shit wordt omgebouwd naar acceptatie en het accent ligt op shine. Doe je mee?

Liefs Elsbeth 

Shit or Shine. Jouw keuze. Wil je je rot voelen en wegkruipen in een hoekje of je leven weer oppakken?