fbpx

“Nooit meer de oude”

Anita Bouma - Nooit meer de oude

“Ik word nooit meer de oude!” Huilend zit Angelé bij mij in de praktijk. De behandelingen tegen kanker zijn vier jaar geleden afgerond. Ze blijft heel moe, slapen gaat slecht en ze vertelt dat ze overprikkeld is door haar nieuwe werkplek. Angelé werkt als doktersassistent bij een grote huisartsenpraktijk. Na haar behandelingen is ze met kleine stapjes terug gegaan naar haar werk en ze werkt weer vierentwintig uur per week. Op haar werk heeft ze een nieuwe werkplek waar iedereen maar in en uit loopt, de telefoon continue gaat en ze geen rust meer krijgt. Ze heeft last van alle prikkels die haar werk met zich meebrengt.

En jij?

Denk jij dat ook wel eens? “Ik word nooit meer de oude”? Zo nu en dan speelt dat bij mij best wel eens door mijn hoofd. Voorheen werkte ik op een Intensive Care afdeling van een academisch ziekenhuis. Alles kon ik onthouden, de piepjes van de alarmen deden me niks. Het kon mij niet gek genoeg zijn, hoe drukker hoe beter!

Ander leven

De vraag die je jezelf kan stellen is deze: Wil je wel weer de “oude” zijn? Wil je het leven leven wat je voorheen had? Als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk, zou ik niet  meer terug willen in mijn “oude” leven, hoe geweldig leuk ik dat ook vond. Het was een drukke tijd, werk, huishouden, kinderen, sporten, vrienden etc. En nu: nog steeds een geweldig leven, alleen een tandje lager. Goede planning op de dag met activiteiten en rustmomenten. En ja, dat was flink wennen. Met vallen en opstaan heb ik geleerd welk ritme voor mij het beste past. Ik heb uitgezocht uit welke activiteiten ik plezier haal, wat voor mij belangrijk is in het leven, waar ik mijn tijd aan wil besteden en wat ik nog wil doen in mijn leven.

Wil jij dat ook? Genieten van je leven? Weten wat belangrijk is voor jou?
Dan heb ik voor jou een aantal tips!

Tips

  • Pak een pen en papier en schrijf eens op waar je nu staat in je leven. Wat is er veranderd en hoe voelt dat voor jou.
  • Neem elke dag een moment om na te denken wat je in de toekomst graag zou willen.
    Wat kan helpen is een moodboard waarop je allemaal plaatjes plakt waar jij over droomt.
  • Kijk eens naar al die plaatjes, zijn er overeenkomsten? Zie je dat je van gezelligheid houdt, je droomt van een houtvuur of heb je plaatjes van mooie gerechten verzameld?
  • Neem een beslissing om elke dag iets te doen wat je op de moodboard hebt geplakt.

 

Stuur je mij een foto van je moodboard of een inzicht wat je hebt opgedaan?

Groetjes,

Anita

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Anita Bouma

Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën