Foodontwerpster Caat kreeg in 2019 te horen kreeg dat ze kanker heeft. Ze wist ondanks de Glow “rotzooi in haar lichaam”, van de grootste Shit haar grootste Glamour momenten te creëren. Inmiddels is ze als foodinfluencer actief met het ombuigen van traditionele gerechten naar gezondere recepten.
Een lekker, licht en gezond kersthapje
Wil jij deze Kerst iets lekkers en gezonds op tafel zetten? Speciaal daarvoor heb ik een origineel hapje bedacht. Meloen, paprika, mango, bieslook en hazelnoot klinkt misschien als een ongebruikelijke combinatie. Maar probeer het uit, want de smaak zal je aangenaam verrassen. En dit hapje is niet alleen licht en gezond, het staat ook nog eens heel feestelijk op de kersttafel. Laat je in de reacties weten wat je ervan vindt?
Ingrediënten
- 1/2 meloen
- Kervel takjes
- Rucola
- Bieslook
- Geraspte mierikswortel
- 1 rode paprika
- 1/2 mango
- Hazelnoten
- Olijfolie extra vergine
Zo maak je het
- Snijd de meloen doormidden en haal het zaad eruit.
- Snijd de halve meloen in plakken. Snijd die plakken in een puntvorm (mini taartpuntje).
- Blender de paprika.
- Blender de halve geschilde mango.
- Blender de gepelde hazelnoten met een klein scheutje olijfolie. Besprenkel het
meloen puntje hiermee. Als alternatief kun je ook walnootolie gebruiken. - Serveer de kleine taartpuntjes op klein plat bordje, en decoreer met een
theelepel dikke paprikasaus als een dikke streep over de meloen punt. Dit
doe je ook zo met de dikke mangosaus. - Garneer dit af met losse dunne takjes
gewassen sla en bieslook. - Rasp de mierikswortel en serveer dit in een schaaltje apart.