fbpx

Vraag het Mo maar: huidprobleem

door | feb 10, 2022 | Algemeen | 0 Reacties

Heb jij een vraag over je leven met of na kanker? In ‘Vraag het Mo Maar’ leggen we jouw vraag voor aan Monique Riem, ervaringsdeskundige. Monique is psychiatrisch verpleegkundige kreeg in 2019 de ziekte van Kahler (multipel Myeloom). Zij geeft je haar kijk op de situatie, in de hoop dat je daarmee weer verder kunt. Dit keer: de vraag van Helene!

 

Hallo Mo, ik heb een vraagje. Ik heb huidkanker gehad, ook in mijn gezicht. Ze hebben huid van mijn voorhoofd op mijn neus getransplanteerd. Nu blijf je het verschil zien met mijn gewone huid. Ik vind dat storend. Is daar wat aan te doen? Weet jij raad?

Helene

 


 

Beste Helene,

Via Facebook kreeg ik jouw vraag. Ik dacht meteen: hier moet ik me eerst even in verdiepen om jou een goed antwoord te kunnen geven. Gelukkig zijn er voor alles mensen die zich gespecialiseerd hebben. Via het netwerk van Shit or Shine kwam ik uit bij Misty van Stichting Look Good Feel Better. Ik hoop dat je met het uitgebreide advies van Misty geholpen bent en hoor dit graag van je terug. Je leest het hieronder.

Liefs Mo

 


 

Beste Mo en Helene, 

Ik begrijp uit jullie vraag dat het verschil van de getransplanteerde huid goed zichtbaar blijft. Het is me niet duidelijk of het gaat om bijvoorbeeld de kleur of de huid textuur, dus ik zal van beide gevallen uit gaan.

In het geval van een verschil in huidtextuur (bijvoorbeeld grovere poriën dan voorheen) is een primer een ideaal product. Er bestaan namelijk primers (basis laag, voor onder een eventuele foundation) die een soort “opvullende” werking hebben. Dit zijn vaak primers op basis van siliconen en deze geven een heel zacht poederachtig gevoel op de huid. Door zo’n product zachtjes in de huid te deppen vult hij als het ware de porie structuur op en zal dat dus minder zichtbaar worden. Voor het beste resultaat breng je daar overheen nog een mooie foundation aan.

Gaat het echt om een verkleuring van de huid, dan kan het raadzaam zijn om eens te kijken naar een concealer/correcteur. Dit is een product dat je plaatselijk kan aanbrengen om kleuren te corrigeren. Is de huid wat grauwer, of zelfs paarser van kleur dan de rest van het gezicht, dan wil vaak een concealer met een vleugje abrikoos (dus een warmer kleur) vaak al helpen. Is de huid juist wat roder van kleur, dan kan het helpen om een groene concealer te gebruiken. Echter adviseer ik die alleen als het écht heel vurig rood is.

Over de concealer kan je dan eventueel nog een foundation aanbrengen om het geheel af te maken.

Wil je nou zeker weten welk type product het beste bij je past: tijdens (online)workshops van stichting Look Good Feel Better wordt hier alle aandacht aan besteed. Op deze manier kunnen we de huid ook daadwerkelijk zien en een nóg gerichter advies geven. Hier kan je je voor opgeven via de website van Look Good Feel Better. Mocht je liever een 1-op-1 advies krijgen van een specialiste, dan kunnen wij je ook daarmee in contact brengen. Tot slot staat er ook allerlei info over uiterlijke verzorging bij kanker op de website van Look Good Feel Better.

Ik hoop dat bovenstaande tips je zullen helpen, en anders licht ik ze graag nog eens persoonlijk of in een workshop van Look Good Feel Better aan je toe.

Lieve groet,

Misty

 

Wil je Mo ook een vraag stellen? Stuur een mailtje naar post@shitorshine.nl. Dat mag ook anoniem!

Geschreven door: Monique Riem

Monique staat positief in het leven en heeft al vele hobbels moeten nemen. Als ervaringsdeskundige maar ook als moeder van een dochter met kanker. Graag deelt ze haar ervaringen met humor om anderen te helpen.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…