fbpx

In balans door dans

door | mrt 17, 2022 | Ervaringsverhaal | 0 Reacties

Foodontwerpster Caat kreeg in 2019 te horen kreeg dat ze kanker heeft. Ze wist ondanks de Glow “rotzooi in haar lichaam”, van de grootste Shit haar grootste Glamour momenten te creëren. Inmiddels is ze als foodinfluencer actief met het ombuigen van traditionele gerechten naar gezondere recepten.

Dance for balance

Op het moment ben ik bezig met dance for balance, een vorm van dansen die vooral draait om weer in je gevoel komen en aanraking, heel apart. Mijn docente is een Israëlische dame, een heel bijzondere vrouw die veel bij me heeft losgemaakt over alles wat er is gebeurd. Op een dinsdag zou ik de uitslag van de CT-scan krijgen en voor de zaterdag ervoor had ik een afspraak met haar gemaakt. Ik had haar een liedje doorgestuurd, dat ze opzette. Vervolgens vroeg ze me op mijn rug op een yogamatje te gaan liggen en in haar armen te gaan hangen. Terwijl de muziek klonk wiegde zij me, als een baby.

Dit had ik zo nodig

Ik heb baarmoederkanker gehad en in feite was het precies wat iemand nodig heeft die baarmoederkanker heeft gehad: alsof de baarmoeder weer een plek in je leven kan innemen. Het klinkt heel diepzinnig, maar dat moedergevoel kwam weer terug. Eerst zat ik in de rol van de baby en werd ik gewiegd, later werden de rollen omgedraaid. De tranen liepen over mijn wangen, er kwam heel veel los. Geweldig, ik had dat zo nodig! Het was echt iets zelfgenezends voor mij.

Als ik terugdenk aan mijn babytijd, toen (in 1966) was mijn babyhapje geprakte banaan vermengd met sinaasappelsap. In 2022 praten we meer over shotjes. Daarom hieronder mijn favo shot. Als je toevallig een keer gaat winkelen in het 013 gebied kun je deze shot trouwens ook nuttigen bij Locals, aan de Heuvelstraat 128.

Ingrediënten voor 2 shotjes:

  • 
4 Appels
  • 4 cm verse gember
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • Evt. snufje cayennepeper

Zo maak je ze:

  • Schil de gember met een dunschiller.
  • Doe alle ingrediënten in de een slowjuicer. Pers er 2 powershots van.
  • Garneer het appel/gember-shotje eventueel met een streepje kurkuma en cayennepeper.

Geschreven door: Caat

Hey mijn naam is Caat, ik ben 55 en foodontwerpster. In 2019 kreeg ik de diagnose kanker. Graag geef ik jou een kijkje in mijn wereld.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. D.m.v. een gratis online magazine en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel. 

Meer over ons >>

Bekijk onze auteurs >>

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant…