fbpx

Wat ga jij anders doen na de vakantie?

Vakantiegevoel Vasthouden Foto Pexels LRM-Exterior 1267051

De zomer is een uitgelezen tijd om kritisch na te denken over je leven. Om even stil te staan nadat je bent uitgerust. Denk eens na over wat je wilt veranderen of beslis dat jij wilt doorgaan zoals je bezig was voor je vakantie. Dat is natuurlijk ook prima. Wil je dat er wat verandert, bespreek dit met je huisgenoten en onderneem direct actie na je vakantie om de veranderingen te realiseren. Zoek steun daarbij en wacht niet te lang, want ander blijft alles zoals het was.

Het is volop zomer en veel mensen vieren momenteel vakantie. Zij genieten van even vrij te zijn en laden hun batterij weer op voor het najaar en de winter begint.

Vrije dagen zonder agenda, heerlijk toch? Lekker lui zijn en een boek lezen of juist heel actief een sport beoefenen. Mensen benutten hun vrije tijd om nieuwe plaatsen te ontdekken en andere landen te bezoeken. Om geïnspireerd te raken door nieuwe culturen, of ze gaan juist graag naar een plek waar ze alles en iedereen kennen en de omgeving hen weer in balans brengt.

Pak tijd om na te denken

Eigenlijk is alles wat je doet en waardoor je een beetje bijkomt van de dagelijkse hectiek goed voor je. Laatst las ik ergens dat het wel een dag of 8 duurt om helemaal los te komen van je dagelijkse leven.

Ook als je nog aan het herstellen bent na de behandelingen kan het heerlijk zijn om er even tussenuit te gaan en tot rust te komen. Als dat eenmaal is gelukt heb ik een tip voor je. Nu je even wat rust pakt, het maakt niet uit waar, kan je het volgende doen. Neem als je op het strand ligt of aan het wandelen bent in de natuur eens even de tijd om na te denken over jezelf.

Doe je nog wel wat je leuk vindt?

Vraag je af hoe je straks weer teruggaat naar je gewone leven. Doe jij nog wel de dingen die je leuk vindt? Wil je blijven doen wat je deed of moet er iets gebeuren? Bedenk wat je gaat loslaten en waar je naar toe wilt. De vakantie is een uitgelezen periode om plannen te maken.

Hoe hou je dat uitgeruste gevoel vast?

Wat ga jij anders doen als je terugkomt van vakantie? Hoe ga jij zorgen dat je dat uitgeruste gevoel wat je nu hebt, straks zo lang mogelijk vasthoudt? Deed je voor je vakantie aan zelfzorg, blijf dat dan vooral doen. Deed je het nog niet, bedenk dan wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en in balans te blijven. Zeker als je kanker hebt gehad is zelfzorg belangrijk.

Als je weer thuis bent meteen starten

Maak een lijstje in je telefoon of zet op een briefje wat je anders gaat doen en maak als je thuiskomt een plan hoe je jouw plannen gaat realiseren. Betrek je huisgenoten daarbij en praat erover om erachter te komen of je op het goede spoor zit. Vraag of ze jou willen steunen bij het realiseren van de verandering, dat helpt enorm. Het werkt het best als je meteen actie onderneemt en er niet te lang mee wacht. Want voor je het weet zit je weer in je gewone flow en blijft alles zoals het was.

Ik wens je een fijne zomer toe en een nog veel mooiere start van de rest van je leven na die tijd!


Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Corien

Corien

Mijn naam is Corien en ik woon in Breda. In 1992 werd een non-hodgkin lymfoom in mijn rechterborst gevonden waarvoor ik chemo's en bestralingen onderging. En in 2014 heb ik borstkanker gekregen in diezeflde borst. Ik leef al 30 jaar door als ex-kankerpatiënt en leer nog iedere dag hoe ik het beste om kan gaan met de effecten van de behandelingen op mijn lichaam.Wat ik zoal heb geleerd en nog steeds leer deel ik graag met je in blogs op Shit or Shine. Ik werk als coach en re-integratiebegeleider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën