De geheime en de diepste gevoelens van een foodontwerpster (55) die vol in het leven stond en weer opnieuw was begonnen met bijscholen om uiteindelijk daarna een eigen onderneming in food te gaan starten. Tot ze in 2019 te horen kreeg dat ze kanker heeft. Caat wist, ondanks de Glow “rotzooi in haar lichaam”, van de grootste Shit haar grootste Glamour momenten te creëren.
Authentiek | beslist | eerlijk | onvervalst | oorspronkelijk | oprecht | origineel | rasecht | regelrecht | waar | waarachtig | waarlijk | werkelijk | wezenlijk | zuiver
Shine
Stil staan – minder prikkels – rust – mensen om mij heen zijn meer aan het bakken, ik krijg met regelmaat een zelf gemaakt baksel binnen geschoven – ontdek het ouderwetse leven van heel vroeger – puzzelen – gezellig spelletjes doen – mensen zijn creatiever, van een kennis bijvoorbeeld was haar broer 40 jaar getrouwd hadden ze met de telefoon ouderwets liedjes in gezongen – de mens moet meer moeite doen – meer tijd om uitgebreid te koken – intenser gevoel als je liefjes ziet omdat het minder frequent is – de foto’s worden weer eens van zolder gehaald, samen ouderwets foto’s kijken – neem zelf meer tijd om groente snijden – ritje naar de biologische boer voor verse groente, ipv in de buurt snel naar de supermarkt.
Shit
Ik mis lekker koffie drinken met een vriend/in in de stad – met meerderen iets vieren, vooral lekker dansen op een leuke uitgaanslocatie – angstige mensen om je heen – minder knuffels met je kinderen -mensen spreken minder snel af – dokters zijn moeilijker bereikbaar – ongeduld in supermarkten.
SST: Snij Stoof & Neemtijd
Ineens kregen we tijd over om onze groente zelf te snijden. Corona heeft ons weer terug gebracht naar heel vroeger, toen we nog zelf de rode kool gingen snijden. Omdat we niet meer kunnen uit eten gaan, is mijn voorkeur ook om wat meer keren ongesneden producten bij de biologische boer te gaan kopen. Ik ben nu zelfs ook meer bezig met het verwerken van restjes. Daarom een tip voor de restjes van de rode kool, maak er zelf zoetzuur van! Dat doe je zo: Rest rode kool fijn snijden, opkoken met bodem azijn en water, zout en rietsuiker. Plaats in een pot, sluit goed af en plaats in de koelkast. Lekker fris bij vlees stoof gerechten.
Snij Stoof & Neemtijd ingrediënten
- 1 rode kool
- 5 kruidnagels
- zout
- 1 laurierblaadje
- 3 jeneverbessen
- 1 klein kaneelstokje
- 3 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 goudreinetten
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel fijngesneden dadels
Zo maak je Snij Stoof & Neemtijd
- Snij de rode kool in vieren, snij de stronk weg, schaaf of snijd de rode kool.
- Plaats heel ruim 1 dl water in de pan met zout, 5 kruidnagels, 1 laurierblad, 3 jenever bessen, klein stokje kaneel, 2 eetlepels appelazijn, de appelstroop en 1 eetlepel gehakte dadels.
- Breng het aan de kook, en laat het met de deksel erop ongeveer een uur zachtjes koken.
- Was de appel, snij in kleine blokjes en voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd toe.
- Verwijder na de stooftijd de jeneverbessen, laurierblad, kruidnagels en kaneelstok.
- Schep een eetlepel roomboter (als het ouderwetse gevoel wilt) of olijfolie door de rode kool.