In borstkankermaand oktober vindt de lancering plaats van www.shitorshine.nl. Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen na de behandeling van kanker. Veel vrouwelijke cancer-survivors vinden het moeilijk om na de behandeling hun leven weer op te pakken. D.m.v. een nieuw gratis online magazine en community helpt Shit or Shine deze vrouwen bij hun herstel. 

1 op de 20

Steeds meer mensen overleven kanker, inmiddels is 1 op de 20 mensen een cancer-survivor. “De omgeving is blij dat je weer ‘beter’ bent en de verwachting is dat je weer verder kan met je leven.” aldus Elsbeth Slippens, 49 jaar, oprichtster van Shit or Shine. Zij zag in haar omgeving dat dit niet zo is. “Het herstel na de behandeling valt vaak vies tegen. Het warme bad van de zorg valt weg, je wordt letterlijk weer in het diepe gegooid, net alsof je weer opnieuw moet leren zwemmen.

Een 2.0 versie van jezelf

De impact van de periode tijdens kanker is zo groot dat er vaak een 2.0 versie van jezelf gaat ontstaan. Het herstellen van je klachten, het opnieuw ontdekken van jezelf en het vinden van een nieuwe plek in je sociale leven kost veel kracht. Dit wordt zo onderschat, dat ik het belangrijk vind om een plek te creëren waar vrouwen in deze situatie terecht kunnen. Waar we elkaar kunnen helpen de shit om te buigen naar shine. 

 

Gratis online magazine en Sparkle-club

Vanaf 1 oktober gaat Shit or Shine officieel online. Shit or Shine is te vinden op www.shitorshine.nl en op social mediaHet gratis online magazine biedt inspiratie, informatie en motivatie. Vrouwelijke cancer-survivors kunnen gratis lid worden van de ‘Sparkle-club’ en daar hun verhalen delen of vragen stellen aan andere ervaringsdeskundigen. Ook kunnen leden in de toekomst online trainingen volgen die hen helpen zichzelf verder te ontwikkelen.  

Een steentje bijdragen aan herstel

Elsbeth Slippens, leefstijl- en vitaliteitscoach, woont in Veghel en is zich na het grootbrengen van haar kinderen gaan richten op fysieke vitaliteit. Sinds april 2018 heeft ze haar eigen bedrijf 2Power en werkt van daaruit op maat voor individuele klanten en voor bedrijven. Daarnaast heeft ze al vele jaren een medische interesse in kanker en het herstel daarvan. “De impact van kanker in je lichaam en voor jezelf en je omgeving is enorm groot, maar ook fascinerend. Dat een klein verkeerd ontwikkeld celletje dit allemaal kan aanrichten is ongelooflijk.” Dat heeft haar gestimuleerd tot het volgen van diverse opleidingen om zo mensen tijdens en na de behandeling van kanker te ondersteunen. Elsbeth helpt graag anderen om in hun kracht te komen en te laten stralen. Voor cancer-survivors is dat hard nodig, want velen weten de weg niet te vinden naar een goed herstel. En daar draagt ze graag haar steentje aan bij. 

Wil je jouw ervaringen delen? Word dan lid van onze Sparkle-Club!