fbpx

Lancering ProudBreast magazine van en voor vrouwen zonder borsten

Shit or Shine in ProudBreast Magazine

Onder leiding van Proudbreast is er een mooi magazine ontstaan, speciaal voor vrouwen zonder borsten. Organisaties die actief zijn in de nazorg na borstkanker samen een lifestyle magazine uit. Van en voor vrouwen zonder borsten. Initiator Clary Scheres uit Deventer, van Proudbreast, ziet dit magazine als een ode aan haar overleden zakenpartner. ‘Samen hadden Suzanne en ik grootse plannen om de taboe rondom het leven zonder borsten te doorbreken. Eén daarvan was een landelijke glossy uitbrengen over lifestyle onderwerpen en brede positieve content voor vrouwen na borstkanker. In co-creatie met méér organisaties en geschreven vanuit vrouwen zelf.’ Vanaf 5 juni, internationale breastcancer-survivorsday’ is het magazine verkrijgbaar en wordt het gratis verspreid via lingerie winkels en ziekenhuizen.

Er is behoefte aan het uitwisselen van positieve ervaringen

Op dit moment is veel content voor vrouwen na kanker medisch gerelateerd, over de problemen die ze kunnen ervaren. Terwijl er onder huidige generaties juist een grote behoefte is aan het uitwisselen van positieve ervaringen. Dit is helemaal in lijn met de huidige trends van body positivity in de mode en zelfregie in de zorg. Wat kan wél zonder borsten? Welke lingerie kies je? Hoe kan je van je litteken houden? Hoe is je sexleven? Hoe sport je zonder borsten? Welke levensinzichten kan kanker je bieden? Deze lifestyle onderwerpen zijn relevant voor de 50.000 vrouwen in Nederland die een borst missen.

Empowerment van vrouwen zonder borsten

Nadat Suzanne zelf borstkanker onderging was haar droom de empowerment van vrouwen zonder borsten. Die droom is de missie van ProudBreast, het bedrijf dat Clary nu voortzet. Ze is niet de enige, er staan steeds meer ondernemers op die na hun kanker een eigen bedrijf oprichten. Stuk voor stuk geldt dat ze de zoektocht die ze zelf hebben ervaren voor anderen willen verkleinen. Anita starte Stichting Bratelle, Norman richtte Eve Borstprotheses op, Corrie begon met beweging Ronduit Plat, Sylvia begon met Toepim, Jacqueline organiseert Boezemcafés en Kamroen ontwierp de Breastflower. Ze laten allemaal van zich horen in dit nieuwe magazine.

Shit or Shine is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan ProudBreast Magazine! We besteden aandacht aan 6 tips die jou weer kunnen laten stralen. Lees hier het artikel.
Het magazine is beschikbaar vanaf 5 juni – breastcancer survivorsday en wordt gratis verspreid. Op de website vind je meer informatie.

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elsbeth

Elsbeth

Mijn passie voor het medische en het zorgen voor de medemens brengen mij bij Shit or Shine. Als leefstijl- vitaliteitscoach en remissiecoach breng ik kanker en leefstijl samen. En speciaal voor de vrouwelijke cancer-survivors draag ik graag mijn steentje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, trainingen en community helpt Shit or Shine je om fitter te worden en de kracht te vinden op weg naar een goed herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën