fbpx

Contact

Her-bronnen deel 15: Kopen zonder kijken

Richard en Anita Bestemming Bekend

Anita en haar man Richard verkochten hun bedrijf en huis en gingen op avontuur met bestemming onbekend. In eerdere delen van deze serie las je hier al over. De afgelopen maanden was het een beetje stil, want Anita en Richard waren ineens druk met hun nieuwe project!

“Ik krijg deze week een bedrijf in de verkoop wat precies iets voor jullie is.” Eén dag nadat we in Italië zijn aangekomen om er op een camping te werken als Nederlandse hosts, hebben we onze makelaar in Nederland aan de telefoon. De afgelopen dagen hebben we heel wat kilometers achter de rug om bij de camping nabij Rome aan te komen en morgen is onze eerste werkdag! We kijken elkaar aan en besluiten naar de McDonalds te rijden, omdat we op de camping nog geen wifi hebben. 15 minuten later zitten we achter de laptop om een ticket te boeken naar Nederland. Richard gaat die woensdag alleen naar huis en ik blijf in Italië. Want hier gaat alles natuurlijk wel door!

Onze droom gevonden

De makelaar stuurt ons via e-mail informatie over het bedrijf, een camping in Drenthe, en zoals het er uitziet heeft de makelaar het goed gezien! Het is bijna te mooi om waar te zijn. Een mooie woning, camping, een groepsaccommodatie, chalets, appartementen, dierenweide, een hout gestookte hot-tub, aan het bos, uitrijdgebied voor paarden, wandel- en fietsroutes en nog veel meer! Twee jaar geleden hebben we met ons gezin een mood-board gemaakt. Alle ideeën over wat we zouden willen in een nieuw bedrijf hebben we uitgeknipt en op een groot vel karton geplakt. Dit mood-board heeft, totdat we de spullen in de verhuiscontainer gingen opslaan, altijd op het kantoor gehangen. Elke dag konden we er een blik opwerpen… onze droom. En nu lijkt het alsof we onze droom hebben gevonden!

Woensdagochtend heel vroeg breng ik Richard naar het vliegveld van Rome. Het is de eerste keer dat Richard alleen gaat vliegen en hij vindt het maar flink spannend. Wat als ik de gate niet kan vinden? De douane? Als, als. Terwijl ik weer terug rij naar de camping houdt Richard me via de Whatsapp op de hoogte. En natuurlijk valt alles mee en zit hij binnen no time in het vliegtuig.

Voors en tegens

Donderdag gaat Richard met onze dochter Tessa naar Drenthe waar ze dé afspraak hebben op de camping met de makelaar. Ik vind het geweldig spannend! Zo nu en dan krijg ik een foto doorgestuurd en ik houd de tijd in de gaten. Hoe lang nog? Wanneer gaan ze bellen? Rond het middaguur komt het verlossende telefoontje. Ik krijg heel veel foto’s binnen via de app en natuurlijk veel filmpjes. Richard en Tessa zitten in een restaurantje en vertellen in geuren en kleuren over de camping. En ik, aan de andere kant van de camera, probeer alles te volgen wat ze vertellen en laten zien. En dan komt natuurlijk de vraag; wat gaan we doen? Om samen nog een keer naar Nederland te vliegen, dat gaat niet lukken met ons werk in Italië.
Alle voors en tegens worden besproken. Kunnen we fatsoenlijk in het huis wonen? Kunnen we met dit bedrijf onze boterham verdienen? Hoe is het onderhoud? Moeten we nog veel dingen opkappen, veranderen voordat we starten met de camping?

In shock

We hakken de knoop door! We gaan gewoon de camping kopen! Een beetje in shock zit ik in Italië alles de revue te laten passeren terwijl Richard en Tessa terug rijden naar de camping. Terug op de camping geeft Richard de eigenaar een hand en zegt ”We gaan de camping kopen!” De eigenaar is beduusd en weet niet wat hem overkomt. Hoezo kopen? Richard is zeker van zijn zaak: “De camping staat toch te koop? Wij gaan hem kopen!”

En zo, na het telefoontje van de makelaar op de maandag, vliegen op woensdag is op donderdag, binnen 3 dagen, de camping gekocht. Het kan leven kan soms een hele snelle wending krijgen!

Bestemming is bekend!

Hartelijke groet,

Anita

Krijg inzicht in wat je kunt doen voor beter herstel en een fijner en gezonder leven met en na kanker. Leer meer over VoedingBewegen en Happiness.

Hulp nodig? Vind jouw coach in de vertrouwde CoachClub >>

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief en kies jouw cadeautje.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Anita Bouma

Anita Bouma

Anita Bouma is ervaringsdeskundig en coach voor mensen met kanker. In haar blogs lees je over haar persoonlijke ervaringen en die van haar klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Shit or Shine is ‘the place to be’ voor vrouwen met of na kanker. Met een gratis online magazine, challenges, trainingen en coaching helpt Shit or Shine je naar een beter herstel.

Meer over ons >>
Bekijk onze auteurs >>

Categorieën